• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Деякі продукти сприяють згущенню крові

    Опубликовано: 2022-02-01 07:44:04

    Серцево-судинні захворювання досі ще на першому місці за кількістю смертельних випадків, тому про їх профілактику слід замислитися, навіть якщо зараз ви абсолютно здорові й молоді. Одна з найчастіших проблем, з якою зіштовхуються мільйони людей — загустіння крові (тобто порушення її нормального згортання). Причин для цього може бути безліч. Деякі з них можна легко скорегувати, скоротивши споживання певних продуктів, інформує Ukr.Media.

    Картопля

    Навіть за наявності корисних властивостей картопля містить велику кількість крохмалю, що безпосередньо впливає на загустіння крові. Особливо небезпечна для здоров’я серцево-судинної системи смажена картопля, оскільки до ударної дози крохмалю додаються ще й жири. Відмовлятися від картоплі повністю — не обов’язково. Просто варто їсти її у вареному вигляді і не щодня.

    Банани

    Ці солодкі поживні фрукти містять багато цукру і калію, які у надмірній кількості можуть стати причиною загустіння крові. Фруктоза у бананах швидко переробляється на небезпечні для серця і судин ліпідні сполуки, тому з цими фруктами слід вчинити так само, як з картоплею — зовсім виключати їх з раціону не обов’язково, просто стежте за кількістю.

    Волоські горіхи

    З волоськими горіхами ситуація неоднозначна: вони містять і корисні, і шкідливі для крові речовини. Дубильні речовини, на які багаті горіхи, провокують загустіння крові, а омега-3 жирні кислоти, яких у них не менше, навпаки, покращують кровотік і зміцнюють стінки судин. Щоб не відчувати на собі шкоду волоських горіхів, до їх кількості у раціоні варто ставитися уважно — не більше 2-4 штук на добу.

    Цукор

    Звичайний білий цукор, який можна знайти у складі майже усіх готових продуктів — від солодощів і випічки до знежиреної молочної продукції та напівфабрикатів — провокує різкі стрибки глюкози у крові, через що підвищується вироблення шкідливих ліпідних сполук, кров згущується і підвищується ризик розвитку тромбозу. Краще білий цукор повністю виключити з раціону.

    Петрушка

    Петрушка — один з найкорисніших видів зелені. Вона багата на безліч важливих для організму речовин. Однак захоплюватися її вживанням все ж таки не варто: через рекордний вміст вітаміну К вона може стати причиною згущення крові. Особливо уважно до неї варто ставитися людям з підвищеним артеріальним тиском.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.