• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Meta Марка Цукерберга виходить із криптовалютного бізнесу

    Опубликовано: 2022-01-28 15:30:28

    Meta (Facebook) закриває критивалютний проект Libra (пізніше Diem Association), запущений 2019 року, і всі його технології передає невеликому банку з Каліфорнії Silvergate Capital. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела.

    Проєкт доводиться закривати через несхвалення американськими регулювальними органами.

    Проєкт Libra був спробою Facebook створити власну криптовалюту категорії stablecoin, які забезпечені національними валютами та активами.

    Ідею Facebook підтримали кілька великих фінансових компаній, проте коли до проєкту виникли питання у американських регуляторів, багато хто вийшов з нього.

    Meta довелося перейменувати проєкт на Diem Association і скоротити свою частку в ньому до 75%.

    Емітентом криптовалюти Meta мав стати банк Silvergate Capital. Однак після тривалих переговорів з регуляторами банк отримав від Федеральної резервної системи висновок, що центробанк не може гарантувати схвалення подібної діяльності.

    Зрештою проєкт Diem зупинився, а його керівник Девід Маркус залишив Meta 2021 року.

    На сьогодні Diem готується розпродати свої активи, щоб повернути капітал інвесторам. Також Diem веде переговори з інвестиційними банкірами щодо продажу своєї інтелектуальної власності та намагається працевлаштувати технічний персонал проєкту.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.