• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Tesla за рік збільшила прибуток майже у вісім разів

    Опубликовано: 2022-01-27 17:30:40

    Компанія Ілона Маска Tesla Motors в 2021 році отримала чистий прибуток у розмірі 5,5 млрд доларів. Це на 665% більше в порівнянні з попереднім роком, коли Tesla вперше в своїй історії отримала річний прибуток.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Green Deal.

    "Американський виробник електромобілів Tesla Inc. зафіксував рекордний чистий прибуток за підсумками 2021 року, незважаючи на те, що підприємства компанії не працювали на повну потужність через проблеми в ланцюжках поставок", - пише видання.

    Ці проблеми, як очікують в Tesla, збережуться до кінця 2022 року.

    Як стало відомо, річний чистий прибуток виріс в 7,7 рази, до 5,52 млрд доларів в порівнянні з 721 млн доларів роком раніше. У 2020 році Tesla вперше вийшла на прибутковий рівень за підсумками року.

    Виручка автовиробника в 2021 році збільшилася на 71%, до 53,8 млрд доларів, продажі автомобілів підскочили на 87%, до рекордних 936 тисяч машин.

    "Наші підприємства працювали при неповному завантаженні протягом декількох кварталів, і основним обмежувальним фактором стали проблеми в ланцюжках поставок, які, ймовірно, збережуться до кінця 2022 року", - йдеться в листі Tesla до інвесторів.

    Нагадаємо, раніше підприємець Ілон Маск продав понад 900 тисяч акцій компанії Tesla. Кожна з них коштувала трохи більше 6 доларів.

    ОЛЬГА БЕЛЕЙ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.