• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Державна податкова адміністрація України повідомляє

    Опубликовано: 2006-04-25 14:36:00

    Повідомлення про оприлюднення проекту наказу „Про  внесення змін до Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин.”

    На веб-сайті Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) в підрозділі „Проекти нормативно-правових актів” розділу „Регуляторна політика” та сайті регуляторних актів, створеному Радою підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.rp.org.ua), розміщено проект спільного наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Міністерства фінансів України, Міністерства праці та соціальної політики України і ДПА України „Про внесення змін до Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин”тааналіз  впливу  цього  регуляторного акта.

    Пропонується  викласти в новій редакції пункт 6.3 розділу 6 Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, затвердженої наказом Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної податкової адміністрації України, Міністерства фінансів України, Міністерства праці та соціальної політики України від 8 лютого 2001 року № 37/45/73/44, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 22 лютого 2001 року за  № 160/5351 (зі змінами і доповненнями). Буде визначено, що форма податкового розрахунку плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, встановлюється центральним податковим органом відповідно до законодавства.  При цьому  пропонується встановити, що платники плати за користування надрами, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, до затвердження Державною податковою адміністрацією України форми податкового розрахунку плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, подаватимуть податковий розрахунок за формою, що наведена в додатку 3  до цієї Інструкції.

    Таким чином,  Інструкцію буде приведено у відповідність  до  підпункту „ї” підпункту 4.4.2  пункту 4.4 статті 4 Закону України від 21 грудня                   2000 року№2181 „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, яким встановлено, що форма податкової декларації (розрахунку) встановлюється центральним (керівним) органом контролюючого органу за узгодженням з комітетом Верховної Ради України, що відповідає за проведення податкової політики.

    З прийняттям проекту наказу будуть створені правові підстави для затвердження наказом ДПА України форми податкового розрахунку плати за користування надрами для видобування корисних копалин, що відповідатиме  підпункту „ї” підпункту 4.4.2  пункту 4.4 статті 4 Закону України №2181.

    Пропозиції та зауваження до проекту наказу „Про внесення змін до Інструкції про порядок обчислення і справляння плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин” від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 1 місяця з дати його оприлюднення  на адресу розробника: поштову – 04655 МСП,   м. Київ-53, Львівська пл., 8, ДПА України, Департамент податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів), та електронну – opetrichenko@sta.gov.ua.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua, а також на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.