• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні стартує кампанія вакцинації дітей від поліомієліту: у МОЗ назвали дату

    Опубликовано: 2022-01-26 09:45:55

    В Україні розпочинається кампанія вакцинації дітей віком від 6 місяців до 6 років від поліомієліту. Щеплення почнуть робити з 1 лютого.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на головного санітарного лікаря України Ігоря Кузина.

    "З 1 лютого в Україні стартує кампанія щеплення від поліомієліту дітей до 6 років, які не отримали необхідної кількості доз відповідно до Національного календаря щеплень", - написав у Facebook Кузін.

    Головний санлікар уточнив, що мова йде про дітей з 6 місяців. За його словами, це перший етап реакції на виявлений у 20 дітей з Рівненської та Закарпатської областей поліомієліт. Він триватиме три тижні.

    Кузін додав, що в Україні станом на 1 грудня минулого року лише 73,3% дітей віком до 1 року отримали всі необхідні три дози щеплень від поліомієліту. Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, цей показник повинен становити не менше 95%.

    Найкраща ситуація з вакцинацією дітей від поліомієліту відзначається в Києві (89,6%), Сумській (87,6%) і Черкаській (87,2%) областях. Найгірша - у Закарпатській (60,8%), Івано-Франківській (62,7%) та Херсонській (64,5%).

    Кузін зазначив, що кампанія вакцинації від поліомієліту пройде у два етапи:

    перший охоплює дітей до 6 років, які не отримали всіх необхідних щеплень - їх в Україні близько 140 тисяч;
    другий почнеться навесні.

    Нагадаємо, 24 січня в Україні підтвердили другий випадок поліомієліту 2 типу. Захворювання виявили у дворічного хлопчика із Закарпатської області.

    Відзначимо, випадки захворювання на поліомієліт в Україні почали фіксувати восени минулого року.

    ДМИТРИЙ КУЗНЕЦОВ
     
    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.