• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні 129 іноземних представництв, про евакуацію заявили лише чотири – МЗС

    Опубликовано: 2022-01-25 14:15:46

    Станом на 24 січня лише чотири держави повідомили МЗС України про намір евакуювати членів сімей та частину співробітників своїх посольств або дозволити їм добровільно залишити українську територію: США, Велика Британія, Австралія та Німеччина. Загалом в Україні налічується 129 посольств та консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

    Інші держави, Європейський Союз, ОБСЄ, Рада Європи, ООН, НАТО та представництва інших міжнародних та регіональних організацій інформують МЗС про відсутність на цьому етапі планів евакуації персоналу через "відсутність достатніх причин для такого кроку".

    У МЗС наголосили, що такої позиції дотримуються і ті країни, дипломатичні представництва яких розташовані в регіонах, що межують з територією Російської Федерації.

    "Висловлюємо подяку нашим міжнародним партнерам, які тверезо оцінюють ситуацію, що склалася, і не вдаються до передчасних евакуаційних заходів. Це – справжній прояв солідарності з Україною", – йдеться у повідомленні.

    У МЗС вважають, що нині дуже важливо уникати кроків, які можуть бути використані в інформаційному просторі для посилення напруженості у суспільстві, дестабілізації економічної та фінансової ситуації нашої держави.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.