• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 5 дій є профілактикою розвитку діабету 2 типу

    Опубликовано: 2022-01-23 07:24:54

    Профілактикою розвитку діабету 2 типу можуть стати певні дії.

    На відміну від діабету 1 типу, діабет 2 типу сильно залежить від дієти і способу життя, інформує Ukr.Media.

    Діабет 2 типу — діагноз на все життя, але певні дії ефективно дозволяють домогтися ремісії цього небезпечного стану. Тобто, посприяти тому, що рівень цукру у крові не буде постійно високим, руйнівним для внутрішніх органів і систем. Практикувати дані заходи особливо важливо, якщо людина належить до групи ризику, має істотну зайву вагу і предіабет.

    Мінімізувати кількість солодкого

    Солодкі продукти підвищують рівень цукру у крові до небезпечного рівня, коли вживаються часто, у надлишку. Їх кількість має бути обмеженою, солодке не має вживатися на голодний шлунок, разом з ним слід з’їдати білок — це гальмує зростання вмісту глюкози у крові, захищає від стрибків.

    Рухатися

    Доведено, що фізична активність і спортивні заняття покращують реакцію організму на гормон інсулін, що допомагає нормалізувати рівень цукру у крові.

    Пити воду

    Фахівці рекомендують замінювати на воду будь-які солодкі напої. Вживання останніх пов’язане з особливо серйозним збільшенням концентрації цукру у крові, який потрапляє у неї майже миттєво. Протягом дня також потрібно періодично випивати трохи води.

    Надавати перевагу низьковуглеводному раціону

    Після їжі, що містить вуглеводи, рівень глюкози у крові незмінно підвищується. Для захисту від різких коливань рівня цукру і діабету 2 типу слід уникати постійного споживання оброблених і рафінованих вуглеводів — така їжа має бути винятком.

    Їсти більше клітковини

    Вона уповільнює швидкість всмоктування поживних речовин і, таким чином, допомагає регулювати рівень цукру у крові, профілактуючи його різкий зліт. Це також є важливим для захисту від захворювання на діабет 2 типу. Вживання клітковини сприяє схудненню, продовжуючи відчуття ситості після їжі. Її джерела: цільні фрукти, овочі, цільнозернові продукти.

    Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.