• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Які вітаміни потрібні шкірі, щоб вона не була сухою

    Опубликовано: 2022-01-20 08:08:57

    Всі ми чудово знаємо, що краса шкіри починається зсередини. Така поширена проблема, як сухість шкіри, може бути викликана цілим рядом факторів: неправильний догляд, зневоднення, старіння, сезонні кліматичні зміни, стрес, алергія або дефіцит якихось поживних речовин. Якщо ви регулярно використовуєте зволожуючі засоби, п’єте достатню кількість води і збалансовано харчуєтеся, а лущення не проходить, значить необхідно вирішувати проблему зсередини. Нижче розповідаємо про 5 кращих БАДів, які допоможуть впоратися з сухістю шкіри і нададуть їй здоровий, сяючий вигляд, інформує Ukr.Media.

    Вітамін D

    Вітамін D відповідає за багато аспектів здоров’я, в тому числі за хороший стан шкіри. Він регулює її бар’єрну функцію, інтенсивність росту нових клітин епідермісу, а так само стан імунітету — першої лінії захисту від патогенних організмів. Крім того, наукові дослідження безпосередньо пов’язали дефіцит вітаміну D з сухістю шкіри. Зараз, сидячи по домівках, «сонячного» вітаміну ми явно недоотримуємо, так що БАДи — відмінне рішення.

    Колаген

    Ми вже неодноразово говорили про колаген, але коли мова заходить про стан шкіри, його не можна не згадати. Це найпоширеніший білок в нашому організмі, з якого складається близько 75% всіх наших шкірних покривів. З віком волокна колагену стоншуються, втрачають свою еластичність, через що виникає сухість, лущення і зморшки. Регулярне вживання колагену не лише підвищує пружність шкіри, але і створює захисний шар, що не дає волозі випаровуватися в більшому обсязі, ніж це необхідно.

    Вітамін С

    Вітамін С — потужний антиоксидант, що захищає клітини організму від пошкодження вільними радикалами, запобігаючи окислювальні процеси, які тягнуть за собою передчасне старіння. Крім того, він здатний вступати в реакцію з колагеном, що благотворно позначається на стані шкіри. Якщо в організмі достатньо вітаміну С, помітно поліпшується бар’єрна функція шкіри, що допомагає довше утримувати вологу в клітинах і захищає від сухості.

    Риб’ячий жир

    Риб’ячий жир — найкраще джерело омега-3 жирних кислот, які просто необхідні для красивої шкіри. Крім того, в ньому містяться і інші незамінні кислоти, які мають потужні протизапальні властивості. Риб’ячий жир не тільки живить шкіру зсередини, але і допомагає зміцнити захисний бар’єр, що не дає волозі випаровуватися, і може уповільнити процеси старіння.

    Цераміди

    Цераміди — поширений компонент поживних кремів і сироваток для обличчя, хоча говорять про нього помітно менше, ніж про колаген. Це ліпідні молекули, які завдяки своєму розміру проникають в глибокі шари шкіри, забезпечуючи захист зсередини. Бар’єр, який вони створюють, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища і утримує вологу в клітинах.

    Перед початком вживання будь-яких БАДів проконсультуйтеся з лікарем.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.