• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За 5 років кількість пенсіонерів в Україні зменшилась на мільйон

    Опубликовано: 2022-01-18 10:00:30

    За останні 5 років кількість пенсіонерів зменшилася більш ніж на 1 мільйон. Активний спад почався ще до епідемії коронавірусу — як мінімум з 2016 року.

    Про це повідомляє Опендатабот, платформа для роботи з відкритими даними, посилаючись на дані Пенсійного фонду України. Finance.ua як портал, що слідкує за рівнем пенсій, розповідає, як змінилися виплати.

    Розміри пенсій. Попри зменшення навантаження на Пенсійний фонд, за останні роки не відбулося підвищення якості життя решти 10,9 млн пенсіонерів. Хоча середня пенсія за останнє п’ятиріччя збільшилася вдвічі, вона все ще становить менше 150 доларів (3915 грн).

    Важливо розуміти, що середня цифра не дуже чітко відображає реальність. Насправді 50% пенсіонерів — тобто кожен другий із 10,9 млн — одержують менше 3 тис. гривень (110 дол). Пенсію понад 10 тис. грн (370 дол) отримують лише 4,3% українців.

    З 2018 року в Україні діє закон про пенсійне страхування, який щорічно підвищує планку страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію. Як результат, з 2028 року для виходу на пенсію у 60 років українському громадянинові потрібно буде мати 35 років стажу. Тим, у кого стажу не вистачає, доведеться працювати ще кілька років. Якщо до 65 років не набереться навiть 25 років стажу, то пенсії не буде взагалі, натомість надаватиметься соціальна допомога.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.