• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні друковані ЗМІ будуть виходити державною мовою: коли почне діяти закон

    Опубликовано: 2022-01-11 16:30:41

    Вкінці тижня набуває чинності стаття 25 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Вона регламентує використання державної мови у сфері друкованих засобів масової інформації.

    Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Урядовий портал".

    Що зміниться:

    преса в Україні має видаватися українською мовою. Може виходити й іншомовна версія видання, але усі мовні версії повинні видаватися під однаковою назвою, відповідати одна одній за змістом, обсягом та способом друку, а їх випуски повинні мати однакову нумерацію порядкових номерів і видаватися в один день.
    розповсюдження за передплатою друкованих засобів масової інформації, виданих мовами, іншими ніж державна, допускається за умови забезпечення їх засновниками можливості передплати в Україні такого самого видання державною мовою.
    засновники зобов’язані виготовляти, публікувати і доставляти обов’язковий примірник документів (номери (випуски) друкованих засобів масової інформації) державною мовою у порядку, визначеному законом.
    у кожному місці розповсюдження преси друковані засоби масової інформації державною мовою мають становити не менше 50% назв друкованих засобів масової інформації, що розповсюджуються в цьому місці.
    Ці вимоги не поширюються на видання мовами Європейського Союзу й кримськотатарською мовою та - до липня 2024 року - на місцеву пресу.

    АНАСТАСІЯ РОКИТНА

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.