• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коронавірус. Бустерну дозу вакцини зможуть отримати люди від 60 років – Кузін

    Опубликовано: 2021-12-31 15:30:34

    Бустерну дозу вакцини проти коронавірусу зможуть отримати від 60 років. Про це повідомив головний санлікар Ігор Кузін в інтерв'ю Суспільне.

    За словами Кузіна, застосування бустерної дози вакцини проти COVID-19 для людей, старших 60 років, підтримала національна технічна група експертів на засіданні, що відбулося минулого тижня.

    Як зазначив головний санлікар, експерти рекомендували проведення бустерної дози для людей похилого віку, 60+ років, через шість місяців після завершення базового курсу щеплення.

    "Тому, швидше за все, ми також це рішення будемо вводити в дію відповідним наказом МОЗ", – сказав Кузін.

    Він нагадав, що МОЗ уже дозволило застосовувати бустерну дозу для медиків – станом на 29 грудня її отримали вже близько 3000 осіб.

    "Якщо ми подивимося на ефективність проти омікрону звичайного вакцинного комплексу, то, за останніми науковими дослідженнями, приблизно на 30% знижується ефективність вакцини проти тяжкого перебігу коронавірусної хвороби, від ризику захворіти або від ризику померти", – наголосив головний санлікар і додав, що бустерна доза дозволяє відновити рівень захисту.

    Він також повідомив, що на національних та обласних складах залишається близько 11 млн доз вакцин, а на 2022 рік є гарантовані надходження у розмірі 25 млн доз вакцин Pfizer/Biontech, 6,5 млн – CoronaVac.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ http://liga.net/

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.