• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський затвердив стратегію інформбезпеки

    Опубликовано: 2021-12-29 14:30:24

    Президент Володимир Зеленський затвердив стратегію інформаційної безпеки України, у якій інформполітика Росії визначається як загроза для України та інших країн. Відповідний указ №685/2021 опубліковано на сайті глави держави.

    Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 15 жовтня 2021 року про стратегію інформбезпеки.

    "Утвердити стратегію інформаційної безпеки", – йдеться в указі.

    Однією з глобальних загроз – для України та інших демократичних країн – у затвердженій стратегії названо інформаційну політику Росії.

    "Спеціальні інформаційні операції РФ спрямовуються на ключові демократичні інституції (зокрема, виборчі), а спеціальні служби держави-агресора намагаються посилити внутрішні суперечності в Україні та інших демократичних державах", – йдеться у стратегії.

    Як зазначається, технології гібридної війни проти України, що застосовуються Росією, включно з моделями та механізмами інформаційного втручання, поширюються на інші держави, швидко адаптуючись до локальних контекстів і регуляторних політик.

    "Обмежувальні заходи (санкції) та ефективний механізм моніторингу та відповідальності за їх порушення є одним із дієвих механізмів відповіді на дезінформаційну активність РФ як держави-агресора", – сказано у стратегії інформбезпеки України.

    Першими у списку національних загроз названо інформаційний вплив Росії як держави-агресора на українців, а також інформаційне домінування РФ на тимчасово окупованих територіях України.

    Контроль за виконанням рішення РНБО щодо стратегії інформбезпеки Зеленський поклав на секретаря РНБО Олексія Данілова.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.