• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Учасники ринку пральних порошків налагоджені на порозуміння

    Опубликовано: 2006-04-20 14:06:00

    Антимонопольний комітет України обговорив нагальні питання з учасниками ринку реалізації пральних порошків. Участь у «круглому столі» взяли експерти, основні імпортери та виробники миючих засобів. Зокрема, представники ТОВ «Хенкель Україна», ТОВ «Колгейт-Палмолів Україна», ТОВ «Кімберлі-Кларк Україна», ТОВ «Юнілівер-Україна», ТОВ «Проктер енд Гембл Менюфекчурінг Україна», ЗАТ «АВС Кемікалс Індастрі», ЗАТ «Вінницяпобутхім», НТЦ «ВНДІХІМПРОЕКТ» та ДП «Укрпромзовнішекспертиза».

    «Вперше гравці цього ринку зібралися разом, - зазначив, коментуючи подію, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. - Те, що нам таки вдалося сісти за стіл перемовин є першим кроком до конструктивного діалогу».

    Основне питання цієї зустрічі - спільний погляд на сучасний стан ринку, визначення його структурних показників та попередження монополізації. Власне, сторони зважили правильність у підходах до географічних і товарних меж ринку.

    Також у ході засідання Комітет ініціював та виявив готовність сприяти створенню Асоціації учасників ринку пральних порошків. Як свідчить практика, професійне об’єднання зможе запровадити єдині й чесні правила поведінки та упередити випадки недобросовісної конкуренції.

    Зі свого боку переважна більшість компаній підтримала таку ідею.

    За домовленістю, наступна зустріч відбудеться у червні. «Цей ринок є соціальним і ми продовжимо ретельне вивчення обставин, що склалися на ньому. Грунт для подальшого зближення позицій учасників ринку та взаєморозуміння закладено. Зараз усім необхідно проаналізувати та осмислити показники ринку за перший квартал поточного року. Згодом кожен представить детальне бачення ситуації, підтвердить або спростує озвучені експертами дані», - підсумував Олексій Костусєв.

    Інф. Антимонопольний комітет України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.