• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДК “Укргазвидобування” розпочала видобуток газу на Дубаневицькому газовому родовищі

    Опубликовано: 2006-04-20 14:02:00

    Газопромислове управління “Львівгазвидобування” ДК “Укргазвидобування” розпочало промислову експлуатацію Дубаневицького газового родовища поблизу села Новий Острів Миколаївського району Львівської області.

    Дубаневицьке газове родовище було розвідане у 2005 році. Протягом 2005-2006 років на площі родовища було пробурено 2 свердловини на глибину понад 1300 метрів та збудовано установку комплексної підготовки газу. Свердловини родовища підключено до дотисково-компресорної станції “Комарно” (поблизу м. Комарно Львівської області). Кожна свердловина родовища здатна видавати 30 тис. куб. м газу щодоби.

    Загальна вартість проекту облаштування першої черги Дубаневицького родовища складає 2,5 млн. грн. Будівельні та пусконалагоджувальні роботи були виконані силами та коштами ГПУ “Львівгазвидобування”. Нині родовище подає в газотранспортну систему 60 тис. куб. м газу на добу. У найближчій перспективі для збільшення видобутку на площі заплановано пробурити та облаштувати ще 3 свердловини. 

    Довідка: ГПУ “Львівгазвидобування” було створено у 1999 р. В його структуру входить 5 газопромислів. У 2005 році управління розробляло 34 родовища та експлуатувало понад 400 свердловин. В експлуатації управління також знаходиться 8 установок комплексної підготовки газу, 36 установок попередньої підготовки газу та 3 пункти збору нафти. Окрім того, на балансі “Львівгазвидобування” знаходиться 26 газорозподільних станцій, через які газ надходить до споживачів безпосередньо з родовищ.

    Протягом 2005 року ГПУ “Львівгазвидобування” видобуло 1,084 млрд. кубометрів природного газу, 1,223 тис. тонн газового конденсату та 1096 тонн нафти. На електроустановці Локачинського газового родовища було вироблено 66 млн. 381 тис. кіловат-годин електроенергії при плані 63 млн. 737 тис. кіловат-годин. Валовий обсяг продукції ГПУ “Львівгазвидобування” за 2005 рік перевищив 100,7 млн. грн, 91,8 млн. грн. з яких припадає на газ.

    У 2006 році “Львівгазвидобування” планує інвестувати у промислове будівництво 105,55 млн. грн., збудувати та ввести в експлуатацію 18 нових свердловин, збудувати 2 установки підготовки нафти та 1 установку з підготовки газу, а також 4 компресорні станції. У березні-квітні 2006 року заплановано ввести в експлуатацію додаткову свердловину на Локачинському родовищі потужністю 60 тис. куб. м на добу.

    Представництво прес-центру НАК “Нафтогаз України" у Львівській області

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.