• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нафтогаз наступного року планує випустити єврооблігації

    Опубликовано: 2021-12-28 10:00:23

    Для забезпечення підготовки до наступного опалювального сезону, НАК «Нафтогаз» поміж іншим планує вийти на міжнародні ринки з єврорблігаціями.

    Про це на прес-конференції заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

    «У травні наступного року ми плануємо зокрема випустити єврооблігації. Для цього компанія має бути стабільно прибуткова. Також має бути завершене впровадження європейського законодавства на газовому ринку країни. Наприклад, норми, які стосуються кодексу газотранспортної системи», — сказав Юрій Вітренко.

    За його словами, без цього вся робота системи залишається нестабільною, а відтак споживачі постійно потерпають.

    «Усі ці питання ми маємо вирішити до травня, щоб мати змогу вдало вийти на ринок запозичень» — відмітив Вітренко.

    В інтерв’ю інтернет-виданню РБК голова правління «Нафтогазу України» сказав, що випуск єврооблігацій планується обсягом понад $ 1 млрд.

    Нагадаємо, зараз на ринку обертаються три випуски єврооблігацій «Нафтогазу», всі вони були розміщені у 2019 році: у липні – трирічні на $ 335 млн під 7,375% та п’ятирічні на 600 млн євро під 7,125% (п’яту частину бондів у євро викупив ЄБРР), а у листопаді – 7-річні на $ 500 млн із прибутковістю 7,625%.

    У жовтні минулого року НАК хотів викупити доларові єврооблігації на $ 335 млн, насамперед із погашенням у 2022 році, за рахунок випуску нових семирічних єврооблігацій, проте потім відмовився від розміщення нових паперів під 8,95% та викупу.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.