• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Населенню газу вистачить узимку, бізнесу доведеться імпортувати – Вітренко

    Опубликовано: 2021-12-24 15:00:17

    НАК Нафтогаз України має достатній ресурс газу для безперебійного постачання приватним споживачам у поточному опалювальному сезоні. Про це розповів голова правління компанії Юрій Вітренко на пресконференції у Києві, повідомляє пресслужба Нафтогазу.

    "Якщо врахувати власний видобуток, який є у Нафтогазу, побачимо, що цього опалювального сезону різниця між потребами споживачів компанії і власним видобуванням становить 5,1 млрд куб. м. Ця різниця повністю покривається тими запасами газу, які є у Нафтогазу в підземних сховищах", – сказав Вітренко.

    За його словами, у підземних сховищах Нафтогазу знаходиться 14,5 млрд куб. м газу – це на 5% більше, ніж на ту саму дату в середньому в 2014-2018 роках.

    Також компанія має можливість за необхідності імпортувати газ із країн ЄС.

    "Питання про додаткові обсяги імпорту вирішуватиметься, враховуючи потреби додаткових клієнтів, наприклад, промислових споживачів, якщо вони звертатимуться", – уточнив голова правління Нафтогазу.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.