• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВООЗ: Омікрон домінуватиме в Європі найближчими тижнями, найкращий захист – бустер

    Опубликовано: 2021-12-22 14:45:57

    Варіант коронавірусу омікрон за кілька тижнів домінуватиме у більшості країн європейського регіону. Найважливіший захист від нього – бустерна вакцинація. Про це заявив голова Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге, повідомляє Reuters.

    Україна входить до країн, що належать до Європейського регіонального бюро ВООЗ.

    Клюге попередив країни, щоб вони приготувалися до значного сплеску випадків COVID-19 у процесі поширення омікрону, і для захисту порадив широко використовувати бустерну (додаткову) вакцинацію.

    За словами голови ЄРБ ВООЗ, з моменту появи наприкінці листопада омікрон виявлено щонайменше у 38 з 53 країн європейського регіону ВООЗ, він вже домінує в деяких із них, зокрема в Данії, Португалії та Великій Британії.

    "Ми бачимо бурю, що насувається, – сказав Клюге. – Протягом декількох тижнів омікрон домінуватиме в більшості країн регіону".

    Як зазначається, у штаб-квартирі ВООЗ у Женеві йшлося про необхідність забезпечення бустерними дозами вакцин уразливих груп людей, але Клюге закликав робити це для всіх.

    "Бустер, бустер, бустер, – наголосив він. – Бустер – це найважливіший захист від омікрону".

    Як повідомив голова ЕРБ ВООЗ, досі 89% випадків зараження омікроном у Європі виявлялися із загальними симптомами COVID-19, такими як кашель, біль у горлі та підвищення температури. За його словами, більшість випадків було зареєстровано серед дорослих віком від 20 до 30 років.

    "Велика кількість нових випадків зараження COVID-19 може призвести до збільшення кількості госпіталізацій та повсюдного порушення роботи систем охорони здоров'я та інших найважливіших служб", – сказав Клюге.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.