• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна може подати на Польщу в арбітраж: в чому причина

    Опубликовано: 2021-12-17 17:30:31

    Україна розглядає можливість звернення до арбітражу через зменшення Польщею кількості дозволів з міжнародних автомобільних перевезень. Зараз Київ працює з Єврокомісією, з європейськими та польськими колегами і готовий піти на будь-які заходи, щоб вирішити це питання.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра інфраструктури України Олександра Кубракова під час Години запитань до парламенту.

    Зокрема, міністр відповів на запитання депутата від "Слуги народу" Дмитра Кисельовського щодо того, що вже 4 роки українські перевізники не можуть нормально постачати товари в ЄС через обмежену кількість дозволів, виданих Польщею.

    "За останні 5-6 років товарообіг між двома країнами збільшився більш ніж в 2 рази, паралельно з цим кількість дозволів зменшилася на 40 тисяч", - заявив міністр, зазначивши при цьому, що Україна робить все можливе, щоб вирішити проблему.

    "Звичайно, ми працюємо і з Єврокомісією, і з нашими європейськими колегами, і з польськими колегами. Ми готові піти на будь-які заходи, тільки щоб вирішити це питання. Ми шукаємо компроміс з польським колегами і розглядаємо можливість звернення в арбітраж", - уточнив Кубраков.

    У свою чергу прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підтримав колегу і заявив, що наступним кроком з боку України буде арбітраж про невиконання відповідного пункту Угоди про асоціацію з ЄС однієї з країн, і пообіцяв вирішити проблему.

    "І я особисто, і президент України на найвищому політичному рівні в Євросоюзі і з Республікою Польща ведемо досить складну і напружену розмову з цього приводу. Ми вже почали переговорні процедури і дійсно, наступний крок - це відповідний арбітраж про невиконання пункту Угоди про асоціацію з ЄС", - заявив він.

    Нагадаємо, станом на листопад 2021 року на тлі збільшеного товарообігу з країнами ЄС українські автомобільні перевізники вимушено обмежені в обсягах перевезення до дозвільних квот. Зокрема, дозволи, видані Польщею на 2021 рік у кількості 160 тисяч, вже вичерпані.

    ОЛЬГА БЕЛЕЙ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.