• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Верховна Рада затвердила нові правила прозорості у видобувних галузях

    Опубликовано: 2021-12-17 14:45:25

    Депутати Верховної Ради 344 голосами підтримали у другому читанні законопроєкт №3790 щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях. Про це повідомляється на парламентському порталі.

    Документом закріплюються міжнародні Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ) від 2019 року.

    Зокрема, у законопроєкті уточнено порядок розкриття інформації: затверджено форми звітності, граничний термін подання звітності та обсяг інформації, що підлягає розкриттю.

    Документом запроваджується звітність також щодо сум платежів за викиди двоокису вуглецю.

    Законопроєкт встановлює, що відомості про середньооблікову кількість працівників мають подаватися з визначенням кількості працівників кожної статі.

    Удосконалено термінологію, що застосовується в законі (визначення "видобувні галузі", "проєктна діяльність", "суб'єкт господарювання, який здійснює діяльність у видобувних галузях", "угоди про користування надрами").

    Уточнено коло суб'єктів, які провадять діяльність у видобувних галузях та мають звітувати за правилами Закону № 2545-VIII.

    Удосконалено порядок формування Багатосторонньої групи з імплементації ІПВГ та перелік її повноважень, передбачається створення спеціального національного секретаріату (за фактом функціонує вже з 2013 року), який організує роботу Багатосторонньої групи.

    Уточнено порядок обрання незалежного адміністратора та його повноваження.

    Визначено заходи, які мають прискорити підготовку електронної системи подання та аналізу звітності у видобувних галузях (онлайн-платформи для розкриття цих видобувних галузей) та перехід на електронну звітність.

    Врегульовано питання відповідальності видобувних компаній за надання недостовірної інформації.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.