• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вакцинацію препаратом Johnson&Johnson можуть обмежити. У США назвали причину

    Опубликовано: 2021-12-16 16:00:24

    У Сполучених Штатах Америки припускають обмеження використання вакцини від коронавірусу Johnson&Johnson. Причиною тому є випадки утворення тромбів у щеплених.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

    За інформацією видання, консультативна група Центрів США з контролю та профілактики захворювань (CDCP) сьогодні збереться для розгляду цієї ситуації.

    "Будуть розглянуті нові дані про випадки утворення тромбів у щеплених вакциною Johnson&Johnson, переважно у жінок молодого та середнього віку", - йдеться в повідомленні.

    У виданні зазначають, що летальні випадки є дуже рідкісними, однак як повідомив ЗМІ знайомий із ситуацією федеральний чиновник, через утворення тромбів загинули 9 людей.

    Припускається, що консультативна група може рекомендувати продовжити використання препарату або порадити замість цього препарату використовувати вакцину Pfizer.

    Вказано, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) визначило, що випадки тромбоутворення фіксувалися у повнолітніх чоловіків та жінок різного віку, але найбільше (1 на 100 000) було серед жінок віком від 30 до 49 років, причому смертельними були близько 15% із них.

    Зазначено, що у квітні поточного року в США вже припиняли застосування Johnson&Johnson через утворення тромбів після щеплення у 6 жінок, до кінця місяця їх виявили ще у дев'яти жінок, більшість пацієнток були молодшими за 50 років. Три жінки померли, всього в країні препаратом Johnson&Johnson на той час прищепилися близько 8 млн людей

    Нагадаємо, нещодавно в США вчені знайшли можливу причину випадків тромбозу після вакцини AstraZeneca.

    МАРІЯ КУЧЕРЯВЕЦЬ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.