• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінус $8 млрд. В НБУ спрогнозували обсяг виведення дивідендів з України

    Опубликовано: 2021-12-13 15:30:17

    Національний банк прогнозує виведення бізнесом дивідендів з України на $8 млрд. Показник може перевищити суму за 2020 рік удвічі, повідомив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук під час брифінгу.

    "Зараз ми спостерігаємо ситуацію, коли підприємства з іноземним капіталом суттєво збільшують свої виплати за дивідендами. За перші 11 місяців 2021 року репатріація дивідендів склала $7,5 млрд. За підсумками року ми очікуємо, що ця сума буде більшою за $8 млрд", — зазначив Ніколайчук.

    Водночас, за його словами, такі підприємства в Україні реінвестують значну частину своїх доходів. За підсумками 2021 року, приплив прямих іноземних інвестицій очікується на рівні $6,5 млрд.

    За оцінками НБУ, у 2022 році розмір реінвестування буде нижчим, проте очікується надходження нових коштів з-за кордону від материнських компаній, а також відкриття нових проєктів.

    У НБУ очікують, що за результатами 2022 року прямі іноземні інвестиції зростуть на $5,5 млрд і становитимуть близько 3% ВВП.

    Анна Лыса-Кузмич

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.