• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні треба дивитися на Фінляндію, вона в ЄС, але не в НАТО, - голова Мюнхенської конференції

    Опубликовано: 2021-12-06 16:30:52

    Глава Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер наголосив, що Україні варто орієнтуватися на Фінляндію. За його словами, країна перебуває у Євросоюзі, проте не є членом НАТО.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Handelsblatt.

    Ішингер вважає, що президент РФ Володимир Путін думає, що займає оборонну позицію, називаючи червоними лініями вступ України до НАТО.

    "Їм (Путіним, - ред.) давно рухає страх, що Америка таки захоче прийняти Україну та Грузію до НАТО. Це червона лінія для Росії. Не можна сказати, що Україна та Грузія ніколи не можуть стати членами НАТО. Але ми могли б запропонувати Україні трохи зорієнтуватися на фінів у довгостроковій перспективі. Фінляндія - член ЄС, але не НАТО", - сказав він.

    Водночас, глава Мюнхенської конференції не вірить, що Росія готова до наступу на Україну. На його думку, влада РФ розуміє, що за атаку на сусідню країну доведеться дорого заплатити. При цьому Ішингер вважає, що Заходу варто з позиції сили вести переговори з РФ.

    Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ухвалення рішення про вступ України до НАТО матиме політичний характер. Проте в Альянсі немає згоди щодо цього.

    ІВАННА ШОВКУН

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.