• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Токсичне поєднання». Глава ВООЗ назвав причину появи нових штамів коронавірусу

    Опубликовано: 2021-12-02 14:15:32

    Поява нових варіантів коронавірусу викликана "токсичним поєднанням" низьких рівнів вакцинації та тестування. Про це заявив голова Всесвітньої організації здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус, передає пресслужба ВООЗ.

    За словами Тедроса, 23 країни повідомили про виявлені випадки зараження варіантом омікрон, і у ВООЗ очікують, що ця кількість зростатиме.

    Глава ВООЗ подякував Південній Африці та Ботсвані за швидке виявлення варіанта омікрон і повідомлення про нього, і висловив стурбованість тим, що інші країни "карають їх за те, що вони роблять правильно".

    Він закликав країни світу не забороняти в'їзд громадянам ПАР та Ботсвани, а обмежитися стандартними протиепідемічними заходами: тестуванням пасажирів та запровадженням карантину до міжнародних мандрівників.

    "Загальні заборони на поїздки не зможуть запобігти міжнародному поширенню штаму омікрон", – упевнений Тедрос.

    Глава ВООЗ знову закликав усі країни оптимізувати заходи громадської охорони здоров'я та соціальні заходи та забезпечити негайну повну вакцинацію людей із груп високого ризику та вразливих груп у всіх країнах.

    Він нагадав, що Дельта-варіант, як і раніше, поширений: зараз майже всі випадки коронавірусної хвороби у світі викликані Дельтою.

    "У глобальному масштабі у нас є токсичне поєднання низького охоплення вакцинацією та дуже низького рівня тестування – рецепт для розмноження та посилення варіантів", – резюмував голова ВООЗ.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.