• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шотландія планує вийти зі складу Британії в 2023 році. Знову проведе референдум

    Опубликовано: 2021-12-01 09:15:22

    Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що країна проведе референдум про вихід зі складу Британії вже у 2023 році. Остання кампанія за незалежність була призупинена через пандемію коронавірусу й відновиться вже у 2022 році.

    Про це пише РБК-Україна з посиланням на AP.

    "Протягом наступного року я ініціюю процес, необхідний для проведення референдуму до кінця 2023 року", - заявила Стерджен.

    Також перший міністр відзначила, що її партія представить нові аргументи на користь незалежності. Тим часом більшість виборців вважає, що країні ліпше залишитись у складі Британії. Однак, Шотландська національна партія переконана у тому, що вихід Сполученого Королівства з ЄС - радикально змінив політичний та економічний ландшафт.

    Зазначається, що під час референдуму у 2016 році, 52% британських виборців підтримали вихід із ЄС, коли 62% шотландців голосували проти. Стерджен стверджує, що тоді Шотландію вивели з Союзу проти її волі.

    Нагадаємо, що РБК-Україна писало про те, що у 2020 році Шотландія планувала провести референдум про вихід зі складу Британії. Того часу вибори планували провести у травні 2021 року.

    СЕРГІЙ ПИШКІН

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.