• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обов'язкова вакцинація в Україні: чи розширять вимогу на все доросле населення

    Опубликовано: 2021-11-30 16:00:26

    Голова комітету Верховної ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що в Україн вводити обов'язкову COVID-вакцинацію всіх дорослих не планують. Вона лише стосуватиметься окремих професій.

    Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Укол кожному. Де у світі вводять обов'язкову вакцинацію і чого чекати українцям".

    "Є обов'язкова вакцинація для певних професій, але загальнодержавну обов'язкову вакцинацію ми не розглядаємо, таких перспектив немає", - сказав він в коментарі РБК-Україна.

    Наразі в Україні щеплення від коронавірусу обов'язкові для співробітників органів центральної влади та місцевих держадміністрацій, а також освітніх установ,

    Втім, з 9 грудня до переліку планують додати працівників стратегічних держпідприємств, а також установ, якими керують органи центральної виконавчої влади, та організацій, що надають соціальні послуги.

    Однак у МОЗ планують зробити щеплення обов'язковими й для органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств, а також співробітників медустанов.

    Як підтвердили РБК-Україна у відомстві, зараз цей проект знаходиться на стадії громадського обговорення.

    "Для того, щоб забезпечити виконання найважливіших державних функцій в умовах пандемії, необхідно забезпечити максимальні рівні вакцинації від COVID-19 серед працівників об'єктів критичної інфраструктури", - підкреслили в Міністерстві.

    Нагадаємо, МОЗ розширив список професій з обов'язковою вакцинацією.

    Раніше Міністерство затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації.

    МІЛАН ЛЄЛІЧ, МАРІЯ КУЧЕРЯВЕЦЬ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.