• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пенсії в Україні підвищать з грудня: хто і скільки отримає

    Опубликовано: 2021-11-29 16:30:29

    Міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла, як підвищиться розмір пенсійних виплат з грудня 2021 року. Українців чекає кілька етапів підвищення пенсій та індексація.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Міністра соціальної політики України Марини Лазебної в ефірі телеканалу "Інтер".

    Зокрема, вона розповіла, що з 1 грудня в Україні планується підвищення пенсій. Це стосуватиметься пенсіонерів, вік яких досягає 60 років, і які мають повний стаж. Для них мінімальна пенсійна виплата підвищиться на 200 гривень.

    "Мінімальна пенсія зросте на 80 гривень. У нас ростуть всі підвищення і доплати до пенсії, які прив'язані до прожиткового мінімуму", - заявила вона.

    Лазебна додала, що також були підвищені пенсії на 400 гривень, для тих, у кого вік більше 75, але не більше 80 років. У 2022 році плануються кілька етапів підвищення пенсій, зокрема, індексація. Пенсіонери, які мають вік 70 і більше років - отримуватимуть не менше 3 тисяч гривень.

    Накопичувальна пенсійна система
    Міністр також розповіла про накопичувальну пенсійну систему. Вона вважає, що в Україні є шанс, що запрацює трирівнева пенсійна система. Відповідний законопроект вже обговорюється в парламенті. На її думку, якщо до кінця року його підтримають, то "це буде фундамент, на якому ми будемо будувати нову накопичувальну пенсійну систему".

    У кожної застрахованої людини буде свій накопичувальний рахунок. При цьому роботодавець буде платити 1% туди і 1% бонусом буде запропонований державою. Людина сама буде вибирати приватний фонд.

    Крім того, Марина Лазебна пообіцяла, що в 2022 році не буде проблем з отриманням субсидії.

    Нагадаємо, середня пенсія в Україні - від 2000 до 3000 тисяч гривень. Такі виплати отримує понад 38% пенсіонерів (близько 4,19 млн осіб).

    Менше 2000 гривень в Україні отримує 15,6% пенсіонерів (1,7 млн осіб).

    Від 5000 до 10000 гривень отримують 13,5% пенсіонерів (1,47 млн осіб).

    Понад 10000 гривень отримує 3,9% пенсіонерів (433,5 тисячі осіб).

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.