• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У яких регіонах українці найчастіше беруть іпотеку

    Опубликовано: 2021-11-29 09:15:12

    Станом на 25 листопада уповноважені банки з виконання Державної програми “Доступна іпотека 7%” підписали 1135 кредитних договорів на загальну суму 987 млн грн, при чому як на первинному (24,46%), так і вторинному (75,54%) ринках.

    Finance.ua як портал, що стежить за ринком нерухомості, дізнався, де беруть кредити на житло найактивніше.

    За даними Міністерства фінансів, загалом до уповноважених банків надійшло 1573 заявок на участь у програмі на загальну суму 1382,6 млн грн, з яких 25,02% становить первинний ринок і 74,98% – вторинний.

    Згідно з поданими громадянами заявками на отримання кредитів, найактивнішими регіонами минулого тижня були:

    м. Київ (33,10 %);
    Київська обл. (31,46 %);
    Львівська обл. (6,47 %);
    Харківська обл. (6,06 %);
    Волинська обл. (3,86 %).

    Приріст за тиждень становить:

    +3% – кількості кредитів та +3% – суми кредитів;
    +2% – кількості заявок та +2% – суми заявок.

    Інфографіка: Мінфін

    Нагадаємо, що запуск «Доступної іпотеки 7%» відбувся у березні на виконання ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

    Для залучення більшої кількості учасників у державних програмах «Доступна іпотека 7%» та «Доступні кредити 5-7-9%» Мінфін розробив постанову. Зокрема, скасовано вікові обмеження до нерухомого майна (крім об’єктів нерухомості в обласних центрах із чисельністю населення більше 1 млн, що мають бути прийняті в експлуатацію або реконструйовані не раніше ніж протягом десяти років) та збільшено ліміт можливого перевищення площі предмета іпотеки з 20% – до 40% від нормативної площі, яка сплачується позичальником самостійно.

    На сьогодні у програмі «Доступна іпотека 7%» беруть участь 19 уповноважених банків. Банки, що долучилися до держпрограми, продовжують удосконалювати власні процедури іпотечного кредитування згідно з оновленими умовами Програми, розробляють інформаційні матеріали для потенційних позичальників, проводять навчання персоналу тощо.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.