• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні пропонують дозволити чоловікам брати «дитячі» відпустки

    Опубликовано: 2021-11-26 09:45:49

    Finance.ua як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався, що депутати пропонують забезпечити рівність прав матері та батька.

    Про це свідчить законопроєкт № 6343 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткової відпустки працівникам, які мають дітей».

    Завдання проєкту закону:

    вирівнювання у правах працівників жіночої та чоловічої статі, які мають дітей, а також батьків, які не є подружжям, у їх можливостях щодо отримання додаткової відпустки для приділення більшої уваги своїм дітям.

    Що пропонують:

    працівнику, який має двох або більше дітей віком до 15 років; дитину з інвалідністю; робітникам, які всиновили дитину; матері (батьку) особи з інвалідністю з дитинства підгрупи, А I групи; одинокій матері; батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи, А I групи, який виховує їх без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі); працівнику, який взяв під опіку дитину або особу з інвалідністю з дитинства підгрупи, А I групи, — щорічно надавати додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів;
    за наявності кількох підстав для надання такої відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.

    Відпустка може бути поділена за домовленістю між батьками (опікунами, усиновлювачами) на їх розсуд та використана одночасно чи в різні строки.

    «Прийняття законопроєкту сприятиме реалізації батьками своїх обов’язків щодо виховання дітей, піклування про їхнє здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, а також забезпечить рівність прав матері та батька», — сказано в пояснювальній записці до законопроєку.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.