• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Регулятор ЄС може схвалити бустерне щеплення Johnson & Johnson в найближчі тижні

    Опубликовано: 2021-11-23 18:00:31

    Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) почав оцінку даних для дозволу бустерного щеплення від коронавірусу вакциною компанії Johnson & Johnson. Рішення про застосування додаткової дози препарату буде винесено в найближчі тижні.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу EMA.

    "EMA почала оцінку заявки на використання бустерної дози вакцини Covid - 19 компанії Janssen, яку слід вводити не менше ніж через два місяці після першої дози людям у віці 18 років і старше", - йдеться в повідомленні.

    При цьому наголошується, що комітет ЕМА з лікарських засобів для людини проведе прискорену оцінку даних, представлених компанією.

    "Ці дані включають результати більш ніж 14 тисяч дорослих, які отримали другу дозу вакцини COVID-19 Janssen або плацебо (фіктивне лікування) через два місяці після першої дози", - йдеться в повідомленні.

    Відзначимо, що зараз вакцина Johnson & Johnson дозволена для застосування у людей у віці 18 років і старше, причому первинна вакцинація складається з однієї дози.

    Вакцина складається з іншого вірусу (з сімейства аденовірусів), який був модифікований таким чином, щоб містити ген для створення білка з SARS-CoV-2, вірусу, що викликає COVID-19. Вакцина COVID-19 Janssen не містить самого вірусу і не може викликати COVID-19.

    ВАЛЕРІЯ ПОЛІЩУК

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.