• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Exxon продає свою частку у газовому родовищі у Чорному морі за $1 млрд – Bloomberg

    Опубликовано: 2021-11-05 15:00:19

    Американський нафтовий гігант Exxon Mobil планує продати свою частку в проєкті з розробки родовищ природного газу у Чорному морі румунській державній компанії Romgaz за $1,06 млрд, повідомляє Bloomberg.

    У заяві регулюючих органів Бухарестської фондової біржі йдеться про те, що угода відбудеться у разі отримання компанією Romgaz SA схвалення від акціонерів. Exxon підтвердила угоду про продаж своєї частки у проєкті.

    Агентство уточнює, що після операції Exxon передасть управління проєктом Neptun Deep бухарестській компанії OMV Petrom, яка володіє рештою 50% проєкту.

    За даними OMV Petrom, дві компанії витратили понад $1,5 млрд на вивчення та оцінку проєкту з того часу, як Exxon вперше інвестувала в нього в 2008 році.

    Головний виконавчий директор Exxon Даррен Вудс заявляв, що нещодавній стрибок цін на сировинні товари сприяє можливості продажу активів. Зараз Exxon приділяє увагу ключовим проєктам у Гаяні, Пермському басейні США, а також розвитку нафтопереробки і хімічної промисловості після стратегічного перезавантаження минулого року, коли компанія повідомила про свій перший річний збиток за 40 років.

    Neptun Deep стане другим морським газовим проєктом у Чорному морі, в якому Romgaz братиме участь, якщо придбає частку в ньому. Romgaz вже володіє 12,2% часткою в офшорному спільному підприємстві з геологорозвідки периметру EX Trident. Lukoil Overseas Atash BV, дочірня компанія російського Лукойлу, володіє 87,8% акцій, що залишилися.

    Наталия Фреик
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.