• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міненерго планує перевести енергоблоки ТЕС на газ через дефіцит вугілля

    Опубликовано: 2021-11-05 13:15:13

    Міністерство енергетики планує перевести роботу енергоблоків ТЕС та ТЕЦ на газ як паливо через брак вугілля для забезпечення стабільного проходження осінньо-зимового періоду, повідомляє пресслужба відомства.

    Таке рішення Міненерго ухвалило за підсумками наради з Укренерго, Нафтогазом та регулятором НКРЕКП.

    Під час опалювального сезону залучатимуть енергоблоки теплових електростанцій, які використовують як паливо природний газ тільки для балансування енергосистеми та як окрему допоміжну послугу.

    У Міненерго вважають, що такі заходи дозволять фінансово збалансувати підприємства, які працюватимуть на природному газі та уникнути заборгованості перед Нафтогазом. Крім того, це мінімізує вплив на ціноутворення на ринку.

    Укренерго надасть Міненерго та НКРЕКП очікуваний склад генерувального обладнання, яке працюватиме з використанням природного газу, а також прогнозні щомісячні обсяги споживання газу у період з листопада 2021 року до березня 2022 року.

    "Для своєчасної оплати допоміжної послуги регулятор має передбачити у тарифі на диспетчеризацію Укренерго на 2021-2022 роки необхідний обсяг коштів", – зазначається у повідомленні.

    Своєю чергою Нафтогаз має забезпечити необхідний обсяг газу за спеціальними умовами енергогенерувальним підприємствам. Для цього Нафтогаз підготує довгострокові контракти із ТЕС та ТЕЦ.

    Наталия Фреик
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.