• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄБРР викуповує єврооблігації Укренерго, щоб погасити всі борги за «зеленою» енергетикою

    Опубликовано: 2021-11-04 14:30:54

    Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) інвестує $75 млн у єврооблігації Укренрего, випущені на загальну суму $825 млн, для врегулювання проблеми заборгованості на ринку "зеленої" енергетики. Про це повідомляється у пресрелізі ЄБРР.

    "Надходження покриють усю заборгованість із платежів перед виробниками відновлюваної енергії. Інвестиції допоможуть відновити довіру до українського сектору відновлюваної енергетики", – йдеться у повідомленні.

    Українська відновлювана енергетика представлена 8,5 ГВт потужностей, інвестиції місцевих та іноземних компаній у сектор становлять 11 млрд євро.

    "Проте, Україні необхідно більше потужностей щодо відновлюваних джерел енергії для досягнення цілей декарбонізації. Ця угода дозволить країні продовжити розвиток галузі відновлюваної генерації", – стверджує керуючий директор ЄБРР зі Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

    За даними держпідприємства Гарантований покупець, на 25 жовтня заборгованість Укренерго перед ним, яка є джерелом розрахунків за "зеленим" тарифом на 2021 рік, становила 14,9 млрд грн.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.