• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Конкурент Tesla вийде на IPO з оцінкою понад $60 млрд – WSJ

    Опубликовано: 2021-11-03 15:15:09

    Стартап з виробництва електрокарів Rivian Automotive планує вийти на IPO наступного тижня з оцінкою у понад $60 млрд. Його дебют обіцяє стати одним з найбільших і найбільш очікуваних лістингів протягом року, пише The Wall Street Journal.

    Rivian планує продати акції від $57 до $62 за штуку. За підрахунками WSJ, вартість компанії буде трохи вищою за $60 млрд, Financial Times – $53 млрд.

    Оцінка виводить компанію на рівень капіталізації Ford, Honda, Kia чи Nissan. Водночас компанія не надіслала споживачам навіть першу тисячу електромобілів.

    Зараз у компанії один збірний майданчик у США – колишній завод Mitsubishi в Нормалі (штат Іллінойс). Конвеєрне складання першої моделі, люксового пікапа R1T, почалося у вересні – на нього є приблизно 50 000 замовлень, перша тисяча має вирушити до споживачів до кінця року.

    Пікап R1T посів перше місце на ключовому для Північної Америки ринку електропікапів. Незалежні тест-драйви показують, що R1T потрапив до цільової аудиторії, хоча й вийшов досить дорогим (від $68 000).

    У грудні розпочнеться виробництво нового кросовера Rivian R1S. 100 000 вантажівок компанія зобов'язана поставити Amazon до 2025 року.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.