• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світ розігрівається прискореними темпами. ООН б'є на сполох і говорить про «останній шанс»

    Опубликовано: 2021-10-28 15:30:51

    Світу потрібно готуватися до підвищення глобальної температури на 2,7°C цього століття, якщо збережуться нинішні зобов'язання щодо скорочення викидів парникових газів. Про це аналітики попереджають у звіті ООН.

    Це практично попередження від Організації перед переговорами світових лідерів на кліматичній конференції COP26 у Глазго наступного тижня.

    Як пише Reuters, там уряди спробують взяти на себе більш амбіційні зобов'язання щодо скорочення викидів, що "може стати останнім шансом направити світ на шлях обмеження потепління" до рівня нижче 2°C проти доіндустріального періоду; в ідеалі – до 1,5°C.

    У звіті ООН за серпень було попередження, що глобальне потепління через викиди може перевищити 1,5°C вже в наступні 20 років. Там йдеться і про те, що з 2010 року було вжито заходів, які зменшать річні викиди на 11 гігатонн еквівалента CO2 до 2030-го проти того, що сталося б без цієї політики.

    Але для обмеження потепління до 2°C потрібне скорочення викидів до 2030 року на третину (30%), а до 1,5°C – на 55%.

    Днями ООН повідомила, що концентрація парникових газів досягла рекордного рівня і світ "зовсім збився зі шляху" у стримуванні підвищення температури.

    На країни G20 припадає 80% світових викидів. Китай та Індія, на які разом припадає близько 30% світових викидів, ще не взяли на себе підвищених зобов'язань.

    "Якщо наступного десятиліття не відбудеться значного скорочення викидів, ми назавжди втратимо можливість досягти показника 1,5°C", – заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.