• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні почали діяти нові правила перевезення пасажирів. Що змінилося

    Опубликовано: 2021-10-21 13:15:28

    З 21 жовтня, в Україні почали діяти нові правила перевезень пасажирів між областями. За рішенням Кабміну, міжобласні перевезення здійснюватимуться з обмеженнями в регіонах, де встановили жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідбезпеки.

    Обмеження діятимуть на всій території країни в автомобільному транспорті на автобусних маршрутах, авіаційному і залізничному транспорті міжобласного сполучення.

    Які документи необхідні?
    Перевезення здійснюватимуться за наявності у пасажирів, контролерів і водіїв:

    документів, що підтверджують отримання повного курсу вакцинації, або документів, що підтверджують отримання однієї дози вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;
    міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однієї дозою вакцини або двома дозами вакцини, дозволеної ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях;
    негативного результату тестування, дія якого підтверджена за допомогою програми "Дія";
    негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що діє 72 години.
    У паперових свідоцтвах про вакцинацію обов'язково повинні бути реквізити – інформація про вид щеплення, кількості доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров'я.

    Кого не торкнеться?
    На міський громадський транспорт і перевезення в межах області зміни не поширюються. Крім того, діти до 18 років зможуть користуватися громадським транспортом в поїздках між регіонами без пред'явлення негативних тестів на COVID-19 і сертифікатів або міжнародних свідоцтв про щеплення. Але, діти старше 12 років обов'язково повинні носити захисні маски в громадських місцях.

    Хто перевірятиме документи
    Перевіркою документів займатимуться працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю і профілактики хвороб на місцях, а також патрульна поліція.

    Наталия Софиенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.