• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні не зафіксовано жодної смерті, пов'язаної з вакцинами від COVID-19 – професор

    Опубликовано: 2021-10-18 14:45:22

    За вісім місяців кампанії вакцинації від COVID-19 в Україні не зафіксовано жодної смерті, яка була б пов'язана з поствакцинальними ускладненнями. Про це на брифінгу від МОЗ заявив професор Сергій Дубров, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМУ ім. Богомольця.

    "Минулого тижня ми бачили по кілька сотень смертельних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. Якщо говорити про вакцинацію, то жодного пов'язаного з нею летального випадку не було зареєстровано", – сказав він на брифінгу "Вакцинація проти COVID-19 і карантин в Україні".

    За даними президента Асоціації анестезіологів України, загалом з 24 лютого (початок антикоронавірусної вакцинації в Україні) зафіксовано 113 випадків серйозних ускладнень після вакцинації.

    Професор зазначив, що, наприклад, ризик венозного тромбоемболізму після вакцинації "в сотні разів менше", ніж ризик такого ускладнення у разі COVID-19.

    Наприклад, у ковідних пацієнтів в реанімаціях навіть за умови адекватної профілактики та лікування частота тромбоемболії легеневої артерії становить 27-32%.

    Як висловився Дубров, ризик отримати серйозне ускладнення після ін'єкції "менше, ніж ризик авіакатастрофи або попадання під машину".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.