• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна піднялася з останнього місця в глобальному рейтингу фінансової грамотності

    Опубликовано: 2021-10-08 15:30:45

    Україна обійшла Італію, Грузію, Румунію і Чорногорію в глобальному рейтингу фінансової грамотності, складеному USAID. Про це повідомляє проєкт USAID "Трансформація фінансового сектору".

    У попередньому рейтингу від 2018 року за показником Індекса фінансової грамотності Україна, разом з Польщею, посідала останнє місце в рейтингу, уточнюють в USAID.

    Згідно з даними дослідження, рівень обізнаності про фінансові продукти українців наближається до середнього показника для країн Організації з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР): 79% українців знають як мінімум про п'ять фінансових продуктів.

    Однак рівень користування українцями фінансовими послугами нижче, ніж в країнах ОЕСР. Тільки 57% українців купували фінансові продукти протягом останніх двох років порівняно з 60% в 2018 році. Це значно нижче середнього рівня користування фінансовими послугами в країнах ОЕСР.

    Рівень фінансової грамотності є найнижчим у віковій групі українців 18-24 роки. Другий найнижчий показник – у віковій групі 60+ років.

    Також дослідження показало, що рівень фінансової грамотності залежить від рівня доходу і освіти. Високий рівень фінансової грамотності корелює з рівнем особистих заощаджень.

    Результати щодо фінансової грамотності жителів міст значно вище за результати респондентів, які проживають у сільській місцевості. Аналогічний розрив також характерний для тих, хто користується технологіями, і тими, хто ними не користується.

    Дослідження проводилося з 10 по 26 серпня 2021 року методом особистих інтерв'ю з загальнонаціональною репрезентативною вибіркою 2040 респондентів віком 18-79 років. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.