• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз може відкрити військово-навчальну місію в Україні – МЗС

    Опубликовано: 2021-10-05 15:30:43

    Україна і Євросоюз обговорюють питання відкриття в нашій країні військово-навчальної місії для підвищення кваліфікації українських військових. Про це в коментарі LIGA.net повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ.

    У коментарі зазначено, що Україна і ЄС підтримують регулярний діалог у контексті спільної безпекової та оборонної політики ЄС, в межах цієї політики в грудні 2014 року на території України було розгорнуто Консультативну місію ЄС з реформування цивільного сектору безпеки України (EUAM).

    "Українська та європейська сторони нині обговорюють різні модальності подальшої взаємодії. Одна із можливих опцій – започаткування військово-навчальної місії Євросоюзу в Україні", – повідомляє МЗС.

    Така місія, зауважують у міністерстві, могла б охопити сфери, не охоплені EUAM – перш за все, освітній сектор, підвищення профпідготовки українських військових. Контакти щодо цього питання тривають.

    "Переконані, що запровадження військово-навчальної місії відповідає стратегічним інтересам як України, так і ЄС", – зазначили в МЗС.

    Виктория Найдёнова, Владислав Сердюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.