• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Коронавірус. Ефективність вакцини Pfizer знижується майже вдвічі за пів року – вчені

    Опубликовано: 2021-10-05 13:30:16

    Ефективність антикоронавірусної вакцини Comirnaty від компаній Pfizer/BioNTech знижується майже вдвічі через пів року. Про це йдеться в дослідженні Pfizer і медмережі Kaiser Permanente, яке в академічному викладенні опубліковано в журналі Lancet і з коментарями вчених – в Reuters.

    Дослідження проводилося з грудня 2020 по серпень 2021-го, були вивчені медкарти понад 3,4 млн членів Kaiser Permanente в Південній Каліфорнії.

    Вчені прийшли до висновку, що через шість місяців після введення другої дози вакцини Pfizer її ефективність у запобіганні зараження знижується з 88% до 47%.

    За словами дослідників, протягом як мінімум шести місяців залишається високою ефективність у запобіганні госпіталізації та смерті навіть під час зараження  агресивнішими варіантами вірусу, такими як штам Дельта.

    Як повідомляється, ефективність вакцини проти варіанту Дельта склала 93% через місяць після другої дози та знижується до 53% через чотири місяці. Проти інших варіантів коронавірусу ефективність знизилася до 67% з 97%.

    "Це означає, що штам Дельта не є варіантом, який повністю уникає захисту вакцини. Якби це було так, ми, ймовірно, не побачили б високого захисту після вакцинації, тому що в цьому випадку вакцинація не спрацювала б", – зазначила керівниця дослідження Сара Тартоф.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.