• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ляшко: Якщо дійдемо до вакцинації 70% дорослого населення, зможемо скасувати карантин

    Опубликовано: 2021-10-01 14:45:03

    Україна зможе повторити успішний досвід Великої Британії та Данії, скасувавши карантинні обмеження, коли в країні рівень вакцинації серед дорослого населення досягне 70%. Про це сьогодні під час брифінгу сказав журналістам міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, трансляція велася на телеканалі Україна 24.

    "Якщо ми дійдемо до вакцинації 70% дорослого населення, ми можемо повторити успішні приклади Великої Британії та Данії, які за таких рівнів вакцинації скасували карантинні обмеження", – сказав глава МОЗ.

    За словами міністра, незважаючи на цифри нових випадків заражень, системи охорони здоров'я цих країн спокійно справляються з нинішніми навантаженнями.

    Він також заявив, що сьогодні пандемія коронавірусної хвороби стала "пандемією невакцинованих".

    За словами Ляшка, на сьогоднішній день в Україні понад 90% госпіталізованих із COVID -19 – невакциновані. Також він зазначив, що 80% летальних випадків припадає на людей старших 60 років, із них 98% не роблять щеплення від COVID-19.

    У зв'язку з цим, як вважає Ляшко, поки не будуть щеплені 50-70% дорослих, рано переходити на вакцинацію підлітків.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.