• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Швидша, але руйнівніша. НАН дала прогнози на нову хвилю COVID-19 і чому вона інша

    Опубликовано: 2021-09-16 15:15:45

    Темпи зростання захворюваності на COVID-19 в Україні цієї осені значно вищі за минулорічні, повідомили в Національній академії наук за прогнозами Робочої групи з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні.

    "З початком вересня 2021 року темпи зростання кількості хворих істотно перевищили минулорічні показники. Аналогічну динаміку продемонструвало і число нових летальних випадків. Збереження такої тенденції вказуватиме на те, що нова хвиля, ймовірно, пройде швидше, але матиме більш руйнівні наслідки", – йдеться в повідомленні.

    За оцінками НАНУ, кількість випадків зараження одною людиною інших в Україні становить зараз 1,37 і має тенденцію до збільшення. На піку минулої хвилі це число було меншим за 1,3.

    Також виріс відсоток хворих коронавірусом серед дітей. Їхня частка вперше за весь час статистики перевищила 10%, кажуть в НАН.

    Також додають, що раніше точна прогнозна модель НАНУ тепер дає 30%-ву похибку, що також свідчить суттєву зміну в динаміці епідемії.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.