• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МОЗ назвали штами грипу, які очікують в Україні. І анонсували українську вакцину

    Опубликовано: 2021-09-14 15:15:31

    В Україні очікують три штами грипу в епідсезон 2021-2022, повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін, пише МОЗ.

    Очікується циркуляція трьох штамів: B/Washington, H1N1 і H3N2.

    Що стосується вакцини проти цих штамів – Кузін каже, що цьогоріч в аптеки доставлять більшу кількість препаратів, ніж минулого року. Приблизно мільйон доз. Але остаточні кількості, дійсно, будуть регулюватися попитом.

    Про те, як і кому треба щепитися від грипу в умовах пандемії коронавірусу, читайте в тексті Вакцина від грипу: коли купити і чому варто щепитися під час пандемії.

    Також він додав, що цей епідсезон не відрізнятиметься появою нових штамів або прогнозами щодо більш тяжкого перебігу хвороби.

    Кузін заявив, що торік у багатьох хворих на грип хвороба проходила важко, а деякі зіткнулися з віддаленими наслідками. Тому з червня відомство почало переговори щодо передачі Україні вакцини за рахунок гуманітарної допомоги. В аптеки планують поставити приблизно мільйон доз.

    Також Кузін анонсував виробництво вакцини проти грипу від українського виробника. Її поява запланована на перше півріччя 2022 року.

    "Українські фармацевтичні виробники проводять перемовини щодо локалізації виробництва вакцини від грипу на території України. Це буде трьох- або чотирьохвалентна вакцина в монодозних шприцах", – сказав Кузін.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.