• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Анатолій Кінах обговорив із Об’єднанням роботодавців Польщі захист прав трудових мігрантів із України

    Опубликовано: 2021-08-27 15:23:17

    В рамках свого робочого візиту до Польщі президент УСПП Анатолій Кінах провів зустріч із президентом об’єднання Роботодавців Польщі (Pracodawców RP) Анджеєм Маліновським.

    Сторони обговорили стан соціального діалогу в обох країнах, відмітили позитивну динаміку торгово-економічної співпраці. Польща є нашим третім по величині торгівельним партнером у світі та другим - по експорту українських товарів.

    Передбачається, що за підсумками 2021 року товарообіг перетне позначку в 10 млрд. доларів. В Польщі працює більше 16,5 тис. українських компаній (де є хоча б один співвласник - українець), та більше 2 млн. українців.

    Анатолій Кінах та Анджей Маліновський домовилися підсилити взаємодію роботодавців обох країн щодо захисту прав працівників із України. Йдеться про їх належне оформлення, доступ до соціального страхування, медицини, обслуговування у фінустановах тощо.

    Напередодні польські ЗМІ оприлюднили інформацію, що в Польщі зростає кількість неофіційно оформлених працівників. Так, Державна інспекція праці Польщі впродовж 2020 року перевірила близько 11,5 тисяч компаній і у 43% з них виявила нелегальних працівників.

    Анатолій Кінах, котрий нещодавно був призначений указом Президента України на посаду голови Національної тристоронньої соціально-економічної ради, у своїй розмові із польським колегою особливо відмітив важливість розвитку діалогу в трикутнику уряд-профспілки-роботодавці.

    Очільник УСПП підкреслив: Польща має одні з найвищих в Європі темпи росту економіки, і багато в чому – завдяки співпраці влади і бізнесу.

    «Це ще раз підкреслює важливість соціального діалогу і передбачення у всіх національних стратегіях умов для розвитку підприємництва, створення нових робочих місць», - наголосив лідер ділової спільноти України.

    Українська сторона зацікавлена налагодити комунікації з відповідними структурами/тристоронніми радами в Польщі. Йдеться як про обмін досвідом, так і вирішення конкретних питань, пов’язаних із правами працівників з України, діяльністю інвесторів України і Польщі, можливо – реалізації спільних системних проєктів.

    Роботодавці Польщі були створені як перша в Польщі і в регіоні конфедерація роботодавців. Це сталося 1989 року. Наразі вони представляють більше 19 000 компаній, на яких працює п’ять мільйонів працівників. Більше 85% членів конфедерації  – приватні компанії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.