• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Одеському міжнародному кінофестивалі презентували серіал «Зломовчання» з Ксенією Мішиною

    Опубликовано: 2021-08-17 15:13:52

    16 серпня на Одеському кінофестивалі представили хорватсько-український серіал «Зломовчання». Це перший в Україні проект формату original, знятий для стримінгової платформи OLL.TV. Його виробництвом займаються кінокомпанії Drugi Plan (Хорватія) та Star Media (Україна).

    Презентувати шестисерійну стрічку на кінофорум приїхали виконавиця головної ролі Ксенія Мішина, директорка OLL.TV та XTRA TV Юлія Трибушна, президент Star Media Влад Ряшин, продюсер Рита Гребенчікова та директор зі стратегії та розвитку Медіа Групи Україна Федір Гречанінов.

    Вони розповіли, що бюджет кожної серії перевищив 260 тис. євро. Зйомки тривали протягом 18 днів у Києві та 38 днів у хорватському місті Осієк. Показаний у серіалі сексуальний скандал змусив одного з кандидатів зняти свою кандидатуру на минулорічних виборах у Хорватії. А також, що цей серіал виконає важливу соціальну функцію, що полягає в протистоянні рабству. Адже за даними ООН більше 260 тис. українців стали рабами в період з 1991 по 2017 роки. І це тільки ті, хто самостійно зізнався в своєму невольному положенні.

    «У «Зломовчання» значно вищий рівень відвертості, ніж у інших вітчизняних серіалів. Незважаючи на масштаби рабства в сучасному світі, цю проблему дуже мало обговорюють у суспільстві, на ТБ та на рівні влади. Ми глибоко переконані, що такі речі не можна замовчувати. Адже подібне може трапитися з кожним. І якщо ми будемо говорити про цю проблему відверто, як у нашому серіалі, то ми скоріше зможемо знайти її вирішення», — розказала директорка OLL.TV та XTRA TV Юлія Трибушна.

    Режисером проекту виступив призер Канського фестивалю Далібор Матаніч, у фільмографії якого більше 20 стрічок. У 2015 році його картина «Зеніт» брала участь в основній конкурсній програмі ОМКФ. Фільммейкер відомий своїм серіалом «Новини», права на показ якого купив стрімінговий сервіс Netflix.

    Спеціально для цього проекту Ксенія Мішина в дуже стислі терміни вивчила хорватську мову. За сюжетом її героїня зі своїм чоловіком та сином живуть в Хорватії.

    «Цей серіал приніс мені величезний досвід, подарував багато емоцій та розширив мій акторський діапазон. Вся комунікація на знімальному майданчику відбувалася англійською мовою, а в кадрі я розмовляла різними мовами, в тому числі і хорватською. Та це було геть нескладно у порівнянні з надзвичайно напруженим графіком зйомок, що проходили у двох країнах», — розповіла Ксенія Мішина.

    Герої серіалу розмовляють чотирма мовами: хорватською, українською, англійською та російською. Глядачі OLL.TV матимуть можливість переглянути стрічку як в оригінальній версії з субтитрами, так і в українському дубляжі.

    Творці серіалу підкреслюють, що за атмосферою він схожий на скандинавські детективи. Однак у «Зломовчанні» значно менше зброї, крові та брутальності. Натомість великий акцент зроблено на детективних хитросплетіннях та психологічних портретах. Окрім того серіал відводить глядача за лаштунки світу сексуального рабства. За словами продюсерів, ця тема на жаль, дуже актуальна, адже жертвами рабства за роки незалежності стали сотні тисяч українців. І за допомогою проекту  цю статистику сподіваються знизити.

    «Те, що серіал фільмувався саме для онлайн-платформи, додало йому більше творчої свободи у виборі теми. Вважаю, що майбутнє саме за подібними проектами для ОТТ-платформ, на кшталт «Зломовчання». Разом із OLL.TV ми вже плануємо створення нових спільних проектів. Це буде дійсно актуальне, затребуване та надзвичайно цікаве кіно», — сказав президент Star Media Влад Ряшин.

    Українці першими побачать міжнародний проект - у грудні цього року відбудеться ексклюзивна прем’єра стрічки на онлайн-сервісі OLL.TV. Хорватська прем’єра запланована на весну 2022 на одному з центральних каналів країни - HRT.

    «Зломовчання» стане першим для нашої країни проектом формату original, знятим для стрімінгової платформи OLL.TV. За словами директора зі стратегії та розвитку Медіа Групи Україна Федора Гречанінова, в планах ОТТ-платформи — випускати по 100 годин оригінального контенту на рік.

    «Якщо ринок буде розвиватись так, як ми очікуємо, то ми зможемо вийти на такий об'єм за три-чотири роки. Адже серіали для ОТТ-платформ коштують дорожче за ті, що знімаються для традиційного ТБ. Наразі ми активно опрацьовуємо багато сценаріїв та проектів для майбутнього масштабування власного виробництва. Такий обсяг власного виробництва може окупатися, коли у платформи є мільйон підписників. Наші нинішні проекти — це інвестиція в майбутнє», — поділився планами Федір Гречанінов.

    В разі успіху «Зломовчання» його творці планують зняти продовження серіалу. В основу сюжету наступних сезонів будуть покладені романи-бестселери «Слов'янська трилогія» хорватського письменника та журналіста Драго Хедла. Перший сезон «Зломовчання» засновано на книзі «Виборче мовчання» («Izborna šutnja»), що відкриває цю трилогію. Описаний у цьому романі сексуальний скандал мав місце у реальному житті і сколихнув усю Хорватію наприкінці 2000-х.

    «Зломовчання»
    Сюжет: Дружина впливового хорватського підприємця та керівник фонду Romanchenko foundations Ольга дізнається про зникнення своєї племінниці у Києві. Полишивши бізнес-справи, вона починає пошуки дівчини. Слід повертає її з Києва до хорватського міста Осієк. За його тихим фасадом орудує мафія, що займається контрабандою зброї. Ольга знайомиться з місцевим поліцейським Володимиром (Дарко Мілас) і журналістом Стрибором (Горан Богдан), які так само, як і вона, розслідують схожі зникнення молодих дівчат. Разом їм удається з’ясувати, що місцевий криміналітет займається сексуальним рабством, для якого і викрадають юних українок.

    Режисер: Далібор Матаніч

    Сценарист: Мар'ян Альчевскі

    Продюсери: Влад Ряшин, Небойша Тараба, Міодраг Сіла, Надя Рехтер-Гарєва, Рита Гребенчікова

    У ролях: Ксенія Мішина, Дарко Мілас, Горан Богдан, Віктор Сарайкін, Сандра Лонкарик, Андрій Ісаєнко, Ірина Веренич-Островська, Петро Ніньовський.

    Виробництвом серіалу займаються кінокомпанії Drugi Plan (Хорватія) та Star Media (Україна). А міжнародною дистрибуцією стрічки керує відома німецька компанія Beta Film.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.