• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта до річниці незалежності випустила поштову марку та поштовий блок «Монумент Незалежності (2001), Київ»

    Опубликовано: 2021-08-17 15:11:42

    До 30-ї річниці незалежності України Укрпошта ввела в обіг поштову марку та поштовий блок із зображенням символу незалежності – Монументу Незалежності – тріумфальної 52-метрової колони, увінчаної статуєю Берегині-Оранти, що одягнена в українське національне вбрання та тримає в руках калинову гілку.

    До поштового блоку та марки випущено два конверти «Перший день» С5 та С6 форматів,  та сувенірний буклет. На конверті до блоку надруковано перший куплет Державного Гімну України.

    Поштовий блок та марка вводяться в обіг 17 серпня 2021 року.
     
    Тираж марки – 150 тис. та блоку – 25 тис. примірників. Номінал марки V, що відповідає тарифу на пересилання простого непріоритетного листа масою до 50 г у межах України.

    Поштовий блок випущено номіналом 33 грн.

    Дизайн марки, блоку, конвертів, штемпеля та буклета виконала художниця Тетяна Нестерова. Для дизайну використано фото Кирила Кудінова.

    Філателісти також можуть придбати сувенірний буклет, до якого крім поштового блоку та марки «Монумент Незалежності (2001), Київ» увійшла пам’ятна монета Національного Банку України «До 30-річчя незалежності України».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.