• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські держкомпанії потребують реформи управління - сумарні збитки перевищили 51 млрд.грн

    Опубликовано: 2021-08-09 15:39:37

    Прибуткових держпідприємств всього 24% від загальної кількості. Загалом же в держвласності знаходяться понад 3 тис. компаній, переважна частина яких не працює, а ті, що працюють - мають чималі збитки.

    “З-понад 3 тисячі компаній, 44%  не працюють зовсім», -  підкреслив  міністр економіки О.Любченко.

    В УСПП пов'язують цю проблему із кризою ефективного менеджменту, адже в останній роки більше говорили про приватизацію, ніж про модернізацію підприємств чи пошук ринків збуту для цих виробництв тощо. За підсумками минулого року від діяльності держкомпаній отримано 51,3 млрд грн збитку. Водночас, немає ґрунтовного аналізу причин такого становища.

    “Приватизація з року в рік приносить державі розчарування: більшою мірою через те, що жодних системних програм в цій царині не прийнято, не приділяється належної уваги  передприватизаційній  підготовці підприємств, які є намір продати тощо. В країні відсутній привабливий інвестиційний клімат, що зумовлює загрозу продати активи за безцінь,  немає стабільних, передбачуваних умов для розвитку  бізнесу тощо”, - переконаний президент УСПП Анатолій Кінах.

    В діловому союзі виступають за комплексну і прозору ревізію держсектору, прийняття стратегій розвитку і модернізації для тих підприємств, що мають потенціал і є затребуваними для економічної безпеки держави. Передовсім мова йде про енергетичну, транспортну інфраструктуру, оборонний сектор, індустріально-інноваційні заводи та ін.

    Також тут виступили за синхронне подання Програми дій уряду та проєкту Державного бюджету на наступний рік. Такий крок має закласти комплексне підґрунтя для реалізації головного пріоритету – економічного зростання країни більш значними темпами.

    Структурований громадський сектор бізнес-спільноти, підприємницьке співтовариство  готові стати надійними партнерами уряду у реалізації промислово-інноваційної політики, трансформації економіки України із сировинно-орієнтованої на високотехнологічну індустріальну модель.  УСПП, Антикризова рада громадських організацій пропонує уряду напрацьовані на підставі спілкування з реальним сектором економіки  ідеї та експертні пропозиції, узагальнені в нещодавній редакції документу «Платформа економічного патріотизму: невідкладні заходи» та відповідних окремих пропозиціях, надісланих на адресу Кабміну, ОП та Верховної Ради.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.