• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для зменшення трудової міграції треба активізувати політику зайнятості, — Мінекономіки

    Опубликовано: 2021-07-27 09:15:00

    Для зменшення трудової міграції Уряд активізує політику зайнятості. За мету поставили збільшити зайнятість на 10%.

    Про це повідомив міністр економіки України Олексій Любченко на Всеукраїнському форумі “Україна 30, Трудові ресурси”.

    «Ми змінюємо підходи роботи служб зайнятості. Будемо створювати сучасну сервісну службу з підбору і підготовки персоналу для роботодавців та професійного навчання для безробітних відповідно до вимог ринку. Для прикладу, на сьогодні маємо понад 75 тис. вільних робочих місць, які необхідно заповнити. Коли говоримо про зайнятість, важливо зазначити, що в Україні є робочі місця, вакансії, через розвиток економіки утворюються нові. Загалом ми поставили собі мету – збільшити зайнятість в Україні на 10%», – розповів Олексій Любченко.

    За словами Олексія Любченка, питання зайнятості в Україні має значно ширшу проблематику.

    «Питання значно ширше – це також і про тіньову економіку, для прикладу, торік майже 11 млн осіб не отримували зовсім ніякого доходу, а «тіньовий фонд» оплати праці оцінюється у суму майже 500 млрд гривень. Часто стикаємося з проблемою: люди вмовляють роботодавця написати відмову. Ми щодня фіксуємо такі факти спільно з Держпраці, Податковою службою та місцевими владами», – зазначив Любченко.

    Для цього завданням Уряду у цьому напрямкує комунікувати з бізнесом, місцевими владами і розвивати економіку та легалізацію бізнесу.

    «Як зазначають колеги, багато людей повертається в Україну та працює. Підтвердженням цього є статистика – за два останні місяці динаміка кількості повідомлень про офіційне працевлаштування зросла більше ніж у два рази. Але ми не повинні на цьому зупинятися та продовжувати соціальний діалог», – підсумував міністр.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.