• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За кордоном працює близько трьох мільйонів українців - міністр

    Опубликовано: 2021-07-21 13:45:19

    Близько 3 млн українців на сьогодні, згідно зі статистичними даними, працюють за кордоном. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Трудові ресурси", передає УНН.

    Цитата:

    "Сьогодні, за даними статистики, близько 3 млн українців працюють за кордоном. Це і Португалія, і Польща, і Чехія", - повідомив він.

    Деталі

    "Це наразі країни, які найбільше обирають українці. Чому вони їх обирають? Як нам конкурувати з цим ринком праці? Ми розуміємо, що при такому виборі є наступні критерії: перший, на мій погляд, це довіра до країни; другий – рівень заробітної плати і можливості реалізації. Що стосується довіри до країни і рівня заробітної плати, то ми всі розуміємо, про що йде мова. Ми розуміємо, що люди їдуть тому, що мають пропозиції отримати більшу заробітну плату чи взагалі її отримати", - зазначив міністр.

    Водночас, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України Елла Лібанова на цьому ж форумі не виключила більшої кількості трудових мігрантів за кордоном. Так, на запитання модераторки, так скільки ж "українців у світі", тобто, за кордоном, Лібанова зауважила: "Як мінімум три, як максимум п'ять".

    Також вона зауважила, що не згодна з тим, що більшість наших людей їдуть через низьку зарплату.

    "Давайте виходити з того, що головним чинником міграції є нерівність. Нерівність між країнами, між регіонами. Людина, яка приймає рішення їхати кудись, неважливо – з села до Києва, чи з села до Німеччини, чи з села до Польщі – вона впевнена, що там, куди вона поїде, їй буде краще. Це стосується не тільки заробітної плати. Якби все вимірювалося тільки грошима – можна було б цю проблему вирішити", - розповіла Лібанова.

    "Я не згодна з тим, що більшість наших людей їдуть через низьку зарплату. Вони так говорять. Але після серйозного глибинного інтерв’ю розумієш, що люди їдуть тому, що вони не бачать не просто своєї долі в цій країні, вони не бачать майбутнього України. Вони не бачать того, що Україна буде такою, як, скажімо, Польща чи Чехія. Що з цим робити? Це питання не того, щоб їх повернути, а питання того, щоб переконати людей не їхати, переконати їх в тому, що у нас буде світле майбутнє. Для цього ми маємо чітко скоординувати спільні зусилля", - наголосила соціолог.

    Доповнення

    За оцінками посольства України у Варшаві, у Польщі на сьогодні працюють близько 1,5 млн українців.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.