• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шмигаль назвав кроки боротьби з тінню в економіці

    Опубликовано: 2021-07-12 10:00:48

    Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав реформу корпоративного управління, приватизацію неефективних держпідприємств і діджиталізацію одними з головних кроків у боротьбі держави з тіньовою економікою.

    Про це він розповів, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-конференції в Литві за підсумками четвертої конференції з питань реформ в Україні.

    За його словами, одним з механізмів подолання тіньової економіки є корпоративна реформа і приватизація, в ході якої неефективні держпідприємства передаються в акціонерну і приватну форму управління.

    «У цьому році парламент розблокував „велику“ приватизацію. У минулому році ми мали успішний досвід „малої“ приватизації, перевищивши, незважаючи на пандемію, плани й очікування», — зазначив Шмигаль.

    Другий важливий крок, за словами глави уряду, — це максимальна діджиталізація відносин держави з бізнесом та громадянами. Планується, що до кінця року всі державні і громадські послуги будуть переведені у цифровий формат, який запобігає корупції.

    Також, за словами Шмигаля, велику роль у подоланні тіньової економіки виконує реформа судової системи, а також розвиток інфраструктури антикорупційних органів.

    «Крім цього, є ще низка заходів, які здійснюються Україною. Це законопроект про реформу СБУ, поділ податкової та митниці на дві різних юридичних особи, впровадження ризикоорієнтованих систем», — сказав прем’єр-міністр.

    Він додав, що є ще значний перелік реформ і заходів, які допоможуть побороти тіньову економіку.

    Инф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.