• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Залізничники прийдуть під будівлю «Укрзалізниці» запитати очільника Товариства, де обіцяне підвищення тарифних ставок і посадових окладів працівникам

    Опубликовано: 2021-07-06 15:20:05

    8 липня 2021 року Профспілка залізничників і транспортних будівельників України проводить біля центрального офісу АТ «Укрзалізниця» (м. Київ, вул. Є.Гедройця, 5) масову неполітичну акцію протесту, в якій планують взяти участь близько 3 тис. спілчан. Початок заходу о 9.30.
    Проведення акції протесту зумовлено тим, що керівництво Укрзалізниці порушило своє зобов’язання щодо підвищення залізничникам на 10 % тарифних ставок і посадових окладів з 1 червня 2021 року. Профспілка запросила в. о. голови правління І.Юрика виступити на акції і особисто пояснити працівникам, скільки ще їм чекати підвищення.
    Таке підвищення передбачено Спільним рішенням про співпрацю і взаєморозуміння між АТ «Укрзалізниця» та Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України, підписаним 30 березня п. р. – напередодні запланованого профспілкою «італійського страйку» – акції «робота за правилами», яку профспілка погодилась відтермінувати саме з огляду на зобов’язання керівництва УЗ підвищити залізничникам посадові оклади і тарифні ставки.
    Проте у червні підвищення не відбулось. Тому президія Ради профспілки 30 червня п. р. постановила провести 8 липня 2021 р. пікетування будівлі АТ «Укрзалізниця» з вимогою підвищення тарифних ставок і посадових окладів працівникам. Відразу після акції протесту профспілки буде поновлено активну роботу Центрального і регіональних штабів з організації та проведення акції протесту «робота за правилами». У разі неприйняття до 7 липня 2021 р. керівництвом АТ «Укрзалізниця» рішення про підвищення тарифних ставок і посадових окладів з 1 червня 2021 р. профспілка звертатиметься з вимогою до Кабінету Міністрів України про звільнення в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика із займаної посади.
    Зараз залізничники посідають 22-ге місце за рівнем середньої заробітної плати серед працівників активних галузей економіки України.
    Також про невиконання зобов’язань керівництвом Укрзалізниці поінформовано Президента України, Кабінет Міністрів України і Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.